Voor het laatste film nieuws

Kosten cryptorchidie operatie kat

Kosten cryptorchidie operatie kat

Author
  • Verzekering

Kosten cryptorchidie operatie kat

 

Katten zijn naast honden erg populair als het gaan om het houden als huisdier. Dat we onze hond kunnen verzekeren dat wisten we al. Maar wisten jullie ook dat het verzekeren van een kat een hele normale zaak is? Zo is er een dierenverzekering voor zowel hond als kat. In dit blog leggen we je uit wat de kosten voor een cryptorchidie operatie zijn.

 

Wat is cryptorchidie ?

 

Als je het hoort zal er bij de meesten niet direct een belletjes gaan rinkelen. Daarom leggen we je uit wat nu eigenlijk cryptorchidie is. cryptorchidie is een vervelende aandoening, wanneer je kat hier last van heeft houdt dit in dat de testikels tijdens het indalen buiten de balzak blijven steken. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend en zal verholpen moeten worden.

Hoe behandel cryptorchidie bij een kat

 

Bij de meeste katten gebeurt het indaal proces zo rond of vlak na de geboorte. Bij een klein deel van de katten gaat dit indaal proces niet helemaal zoals het hoort dit is bij ongeveer 10%. Het kan op verschillende manieren worden verholpen. Een veel voorkomende manier is het castreren van je kat. hierbij worden de testikels verwijderd.

 

 

Oorzaak van cryptorchidie bij mijn kat

De aandoening kan ontzettend vervelend zijn en zal daarom ook operatief moeten worden verholpen. Er zijn verschillende oorzaken te bedenken waardoor dit kan komen. In de meeste gevallen komt het doordat de ontwikkeling van de testikels is vertraagd waardoor het groei proces stagneert. Op deze manier blijven de testikels achter in ontwikkeling en kunnen niet met de groei mee. Hierdoor blijven ze buiten de balzak steken. Ook kan het voorkomen dat de testikels in de

 

Operatief verwijderen

De optie om cryptorchidie te verhelpen is het castreren van je kat. Het castreren brengt net zoals andere ingrepen een kostenplaatje met zich mee. Dan kun je je afvragen neem ik een kattenverzekering wel of niet? Dat blijft iets waar je zelf het antwoord op kunt geven. Toch kan een kattenverzekering ontzettend handig zijn. Zo betaal je een vast bedrag per maand en worden medische ingrepen vergoed.

 

Kosten Operatief verwijderen cryptorchidie

De kosten voor het operatief laten verwijderen ofwel het laten castreren van je kat kunnen verschillen per dierenarts. Dit heeft te maken met gewicht en ras, maar ook met de prijzen die een dierenarts hanteert. Zo kan het zijn dat er verschil in inkoopkosten zijn of dat een dierenarts collectief kan inkopen. Dit laatste zorgt natuurlijk voor een verschil in kosten. De kosten zijn gemiddeld zo rond de €75,- maar kunnen variëren tussen de €40,- & €80,-

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating