Voor het laatste film nieuws

Kosten botbreuken bij mijn kat

Kosten botbreuken bij mijn kat

Kosten botbreuken bij mijn kat

Iedereen kent de bekende uitdrukken wel;  ‘Een kat komt altijd op z’n pootjes terecht’. In de meeste gevallen is dit ook zo, maar toch komen de meeste botbreuken bij katten voor aan de poten, bekken of heup. Toch komen uiteraard ook andere botbreuken voor zoals schedelbreuk of een breuk in de wervelkolom. Wanneer je kat een botbreuk heeft moet hij geopereerd worden. De kosten van een operatie kunnen flink oplopen daarom is het verstandig een dieren verzekering af te sluiten.

 

Hoe loopt mijn kat botbreuken op?

Ongeluk zit in een klein hoekje, dit geldt helaas ook voor katten. Wanneer je kat buiten loopt kan het voorkomen dat hij in bomen of op schuttingen klimt wanneer dit niet goed gaat kan hij eruit vallen. Hierdoor kan hij eenvoudig een breuk oplopen. Ook kan hij aangereden worden door een auto. Natuurlijk zijn er veel meer oorzaken te bedenken waardoor je kat een botbreuk oploopt, maar deze 2 zijn de meest voorkomende redenen.

 

De kosten voor het opereren van een botbreuk

Wanneer je kat een breuk heeft is dit natuurlijk ontzettend zielig. Om het allemaal goed te laten genezen is in bijna alle gevallen een medische ingreep in de vorm van een operatie nodig. De kosten voor een operatie kunnen flink oplopen, wanneer je ooit de twijfel hebt gehad kat verzekeren of niet en je hebt gekozen dit niet te doen kan je nu duur komen te staan.

De kosten voor een operatie kunnen wel oplopen tot €1000,-. Dit is natuurlijk een enorm bedrag. Voor veel mensen is dit niet in één keer te betalen. Daarom kan een kattenverzekering een prima uitkomst bieden. Met een vast bedrag per maand worden de meeste medische kosten gedekt.

 

Verschillende verzekeringen voor mijn kat

Ook bij de kattenverzekeringen heb je verschillende aanbieders. Dit betekend ook verschillende voorwaarden. Zorg daarom altijd dat je goed kijkt wat de verzekering wel of niet dekt voordat je een verzekering afsluit. Het zal natuurlijk ontzettend vervelend zijn wanneer je een verzekering afsluit die bepaalde medische ingrepen niet dekt waardoor je voor torenhoge rekeningen komt te staan.

 

Dat is niet alleen vervelend voor jou maar ook voor je kat. Als je het geld niet hebt betekend dit dat je je kat niet de zorg kunt bieden waar hij recht op heeft. Daarom is het doorlezen van de polis en voorwaarden altijd heel erg belangrijk bij het afsluiten van een verzekering.

 

Aanvullende verzekering

De meeste aanbieders bieden een basisverzekering aan. Deze verzekering dekt lang niet alle medische ingrepen of verschillende behandelingen. Het kan daarom nodig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten bovenop je basisverzekering. Wanneer je bijvoorbeeld je kat wilt laten cremeren, dan ben je hier via je basisverzekering niet voor verzekerd. Je zult daarom dus een aanvullende verzekering crematie moeten afsluiten. Op deze manier ben je verzekerd wanneer je je kat laat cremeren.

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating