Voor het laatste film nieuws

Kosten botbreuken bij mijn kat

Kosten botbreuken bij mijn kat

Iedereen kent de bekende uitdrukken wel;  ‘Een kat komt altijd op z’n pootjes terecht’. In de meeste gevallen is dit ook zo, maar toch komen de meeste botbreuken bij katten voor aan de poten, bekken of heup. Toch komen uiteraard ook andere botbreuken voor zoals schedelbreuk of een breuk in de wervelkolom. Wanneer je kat een botbreuk heeft moet hij geopereerd worden. De kosten van een operatie kunnen flink oplopen daarom is het verstandig een dieren verzekering af te sluiten.

 

Hoe loopt mijn kat botbreuken op?

Ongeluk zit in een klein hoekje, dit geldt helaas ook voor katten. Wanneer je kat buiten loopt kan het voorkomen dat hij in bomen of op schuttingen klimt wanneer dit niet goed gaat kan hij eruit vallen. Hierdoor kan hij eenvoudig een breuk oplopen. Ook kan hij aangereden worden door een auto. Natuurlijk zijn er veel meer oorzaken te bedenken waardoor je kat een botbreuk oploopt, maar deze 2 zijn de meest voorkomende redenen.

 

De kosten voor het opereren van een botbreuk

Wanneer je kat een breuk heeft is dit natuurlijk ontzettend zielig. Om het allemaal goed te laten genezen is in bijna alle gevallen een medische ingreep in de vorm van een operatie nodig. De kosten voor een operatie kunnen flink oplopen, wanneer je ooit de twijfel hebt gehad kat verzekeren of niet en je hebt gekozen dit niet te doen kan je nu duur komen te staan.

De kosten voor een operatie kunnen wel oplopen tot €1000,-. Dit is natuurlijk een enorm bedrag. Voor veel mensen is dit niet in één keer te betalen. Daarom kan een kattenverzekering een prima uitkomst bieden. Met een vast bedrag per maand worden de meeste medische kosten gedekt.

 

Verschillende verzekeringen voor mijn kat

Ook bij de kattenverzekeringen heb je verschillende aanbieders. Dit betekend ook verschillende voorwaarden. Zorg daarom altijd dat je goed kijkt wat de verzekering wel of niet dekt voordat je een verzekering afsluit. Het zal natuurlijk ontzettend vervelend zijn wanneer je een verzekering afsluit die bepaalde medische ingrepen niet dekt waardoor je voor torenhoge rekeningen komt te staan.

 

Dat is niet alleen vervelend voor jou maar ook voor je kat. Als je het geld niet hebt betekend dit dat je je kat niet de zorg kunt bieden waar hij recht op heeft. Daarom is het doorlezen van de polis en voorwaarden altijd heel erg belangrijk bij het afsluiten van een verzekering.

 

Aanvullende verzekering

De meeste aanbieders bieden een basisverzekering aan. Deze verzekering dekt lang niet alle medische ingrepen of verschillende behandelingen. Het kan daarom nodig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten bovenop je basisverzekering. Wanneer je bijvoorbeeld je kat wilt laten cremeren, dan ben je hier via je basisverzekering niet voor verzekerd. Je zult daarom dus een aanvullende verzekering crematie moeten afsluiten. Op deze manier ben je verzekerd wanneer je je kat laat cremeren.

 

 

 

Full Review

Kosten cryptorchidie operatie kat

Author
  • Verzekering

Kosten cryptorchidie operatie kat

 

Katten zijn naast honden erg populair als het gaan om het houden als huisdier. Dat we onze hond kunnen verzekeren dat wisten we al. Maar wisten jullie ook dat het verzekeren van een kat een hele normale zaak is? Zo is er een dierenverzekering voor zowel hond als kat. In dit blog leggen we je uit wat de kosten voor een cryptorchidie operatie zijn.

 

Wat is cryptorchidie ?

 

Als je het hoort zal er bij de meesten niet direct een belletjes gaan rinkelen. Daarom leggen we je uit wat nu eigenlijk cryptorchidie is. cryptorchidie is een vervelende aandoening, wanneer je kat hier last van heeft houdt dit in dat de testikels tijdens het indalen buiten de balzak blijven steken. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend en zal verholpen moeten worden.

Hoe behandel cryptorchidie bij een kat

 

Bij de meeste katten gebeurt het indaal proces zo rond of vlak na de geboorte. Bij een klein deel van de katten gaat dit indaal proces niet helemaal zoals het hoort dit is bij ongeveer 10%. Het kan op verschillende manieren worden verholpen. Een veel voorkomende manier is het castreren van je kat. hierbij worden de testikels verwijderd.

 

 

Oorzaak van cryptorchidie bij mijn kat

De aandoening kan ontzettend vervelend zijn en zal daarom ook operatief moeten worden verholpen. Er zijn verschillende oorzaken te bedenken waardoor dit kan komen. In de meeste gevallen komt het doordat de ontwikkeling van de testikels is vertraagd waardoor het groei proces stagneert. Op deze manier blijven de testikels achter in ontwikkeling en kunnen niet met de groei mee. Hierdoor blijven ze buiten de balzak steken. Ook kan het voorkomen dat de testikels in de

 

Operatief verwijderen

De optie om cryptorchidie te verhelpen is het castreren van je kat. Het castreren brengt net zoals andere ingrepen een kostenplaatje met zich mee. Dan kun je je afvragen neem ik een kattenverzekering wel of niet? Dat blijft iets waar je zelf het antwoord op kunt geven. Toch kan een kattenverzekering ontzettend handig zijn. Zo betaal je een vast bedrag per maand en worden medische ingrepen vergoed.

 

Kosten Operatief verwijderen cryptorchidie

De kosten voor het operatief laten verwijderen ofwel het laten castreren van je kat kunnen verschillen per dierenarts. Dit heeft te maken met gewicht en ras, maar ook met de prijzen die een dierenarts hanteert. Zo kan het zijn dat er verschil in inkoopkosten zijn of dat een dierenarts collectief kan inkopen. Dit laatste zorgt natuurlijk voor een verschil in kosten. De kosten zijn gemiddeld zo rond de €75,- maar kunnen variëren tussen de €40,- & €80,-

 

Full Review